Hoppa till innehåll

Sommarkurs surdeg och kulturspannmål 14-16 juni + 10-11 augusti – fullbokat

Brödlabbet Vallkärratorn 472, Lund, Sverige

Välkommen till en intensiv, rolig och utvecklande sommarkurs om surdeg och kulturspannmål! Den här kursen passar både dig som är nyfiken hemmabagare och dig som är eller vill bli professionell surdegsbagare och vill utveckla din bakning. Vi träffas tre dagar i juni och två dagar i augusti, däremellan får ni tillgång till en sluten facebook-grupp… Läs mer »Sommarkurs surdeg och kulturspannmål 14-16 juni + 10-11 augusti – fullbokat

7950 SEK

Fördjupning i surdegsbakning – 8 tillfällen under höstterminen 2024

Brödlabbet Vallkärratorn 472, Lund, Sverige

Här har du chansen att nörda in ordentligt på surdegsbakning och utveckla ditt bakande under en hel termin. Under åtta tillfällen går vi igenom allt du behöver veta om surdeg, mjöl och bakningsprocessen. Dessutom hinner vi också med att göra sötebröd, knäckebröd, frallor och baguetter. Vi träffas varannan vecka och mellan gångerna bakar du hemma… Läs mer »Fördjupning i surdegsbakning – 8 tillfällen under höstterminen 2024

4600 SEK

Surdegsbakning för hemmabagare – fullbokat

Brödlabbet Vallkärratorn 472, Lund, Sverige

Välkommen till en heldag för dig som vill komma igång med surdegsbakning hemma eller för dig som redan bakar med surdeg men vill ta din bakning till nya höjder. Både nybörjare och mer erfarna hemmabagare är välkomna, jag anpassar nivån efter era förkunskaper. Du får lära dig om bakningens vetenskap, hur man enkelt kan baka… Läs mer »Surdegsbakning för hemmabagare – fullbokat

1950 SEK

Sylt, saft, mos och fruktkonservering

Brödlabbet Vallkärratorn 472, Lund, Sverige

Lär dig att spara sommarens och höstens godsaker på burk! Vi kokar sylt och saft med hantverksmässiga metoder och bara naturliga råvaror. Fruktmos och inlagda frukter gör vi på mormors vis och värmekonserverar burkarna så att moset håller sig i rumstemperatur i minst ett år. Det går fint att ta med egna bär och frukter.… Läs mer »Sylt, saft, mos och fruktkonservering

1950 SEK

Introduktion till surdegsbakning

Brödlabbet Vallkärratorn 472, Lund, Sverige

Det här är en halvdagskurs för dig som vill ha en introduktion till surdegsbakning, eller vill uppleva bröd och bakning tillsammans med dina vänner. Fyra timmar är för kort tid för att baka surdegsbröd från början till slut, så här har jag förberett degar till bröd som vi formar, jäser och bakar av. Du får… Läs mer »Introduktion till surdegsbakning

1250 SEK

Mustningsdag

Brödlabbet Vallkärratorn 472, Lund, Sverige

Under sensommaren och hösten dignar trädgårdarna av frukt och bär och must är ett fantastiskt sätt att spara överflödet. Den här dagen är du välkommen att ta med dina egna frukter, t ex äpplen, päron, vinbär, körsbär, vindruvor och kvitten, så mustar vi tillsammans och pastöriserar musten så att du sedan kan förvara den i… Läs mer »Mustningsdag

SEK1750

Mjölksyra grönsaker

Brödlabbet Vallkärratorn 472, Lund, Sverige

Alla som odlar själva vet att tiden då det finns färska grönsaker att tillgå är kort och intensiv. Lösningen är att konservera skörden och ett av de bästa sätten är fermentering, eller mjölksyrning i dagligt tal. Mjölksyrningen har många fördelar, den är billig, kräver minimalt med utrustning, bevarar grönsakerna, skapar intressanta och komplexa smaker och… Läs mer »Mjölksyra grönsaker

1250 SEK

Surdegsbakning för hemmabagare – fullbokat

Brödlabbet Vallkärratorn 472, Lund, Sverige

Välkommen till en heldag för dig som vill komma igång med surdegsbakning hemma eller för dig som redan bakar med surdeg men vill ta din bakning till nya höjder. Både nybörjare och mer erfarna hemmabagare är välkomna, jag anpassar nivån efter era förkunskaper. Du får lära dig om bakningens vetenskap, hur man enkelt kan baka… Läs mer »Surdegsbakning för hemmabagare – fullbokat

1950 SEK

Pasta på kulturspannmål

Brödlabbet Vallkärratorn 472, Lund, Sverige

Den den svenska pastan görs på lokalodlat kulturspannmål! Tillsammans utforskar vi den svenska pastans möjligheter och gränser (om de finns!). Pasta med surdeg? Rågpasta? Allt är möjligt, kom och testa! Resultatet äter vi tillsammans med goda såser och med dig hem får du en pastadeg att jobba vidare med på egen hand.

1250 SEK

Surdeg, kulturspannmål & pizza

Brödlabbet Vallkärratorn 472, Lund, Sverige

Kulturspannmål ger fantastiska möjligheter att skapa smakrika, näringsrika och unika bröd men kräver också mer av bagaren i form av kunskap och erfarenhet. Den här kursen vänder sig till dig som är eller vill bli yrkesverksam bagare eller hemmabagare med erfarenhet av surdegsbakning och som är vill lära dig mer om bakning med surdeg och… Läs mer »Surdeg, kulturspannmål & pizza

2950SEK