Kulturspannmål ger fantastiska möjligheter att skapa smakrika, näringsrika och unika bröd men kräver också mer av bagaren i form av kunskap och erfarenhet. Den här kursen vänder sig till dig som är yrkesverksam bagare eller hemmabagare med erfarenhet av surdegsbakning och som är vill lära dig mer om bakning med surdeg och kulturspannmål. Du får lära dig att förstå hur ditt mjöl fungerar och hur du kan anpassa din bakningsteknik till mjölets egenskaper för att uppnå det resultat du önskar. Under två dagar bakar vi surdegsbröd av flera olika kulturspannmål, provsmakar, utvärderar resultatet och diskuterar vidareutveckling av recept och metoder så att du kan experimentera vidare hemma. På kvällen bakar vi pizza som vi äter tillsammans.
Pris: 2750 kr per person inklusive fika och pizza. Dryck till middagen tillkommer.
Tid: Dag 1 ca 7 timmar, dag 2 ca 4 timmar
Antal deltagare: 6-10